Csonttartalmú húsok

Csontos húsok BARF étrendhez

...darált vagy egész csonttal...

A csontos húsok fontos elemei a kutyád/cicád BARF étrendjének. Ha Te magad állítod össze kedvenced étrendjét: a csontos húsok 40- 20%-át teszik ki az étrendnek, attól függően, milyen csontosat is kap a négylábú.

A csont szerepe a barfban többek között az, hogy biztosítsd kedvenced kalcium szükségletét. A színhúsokban és a belsőségekben nagyobb mennyiségben találhatunk foszfort, a csontos húsokban, csontokban viszont a kalcium arány a magasabb. Ezért fontos, hogy mindenképp biztosíts megfelelő kalciumbevitelt kedvencednek, a megfelelő kalcium-foszfor egyensúly miatt is!


Kétféle csonttartalmú hús közül választhatsz ebben a kategóriában:


- Csonttal darált húsok ~ 8 mm-re vannak darálva, így biztonsággal etethetőek kisebb testű vagy nagyon falánk kutyusokkal/cicákkal is. Ha ezt kapja a négylábú, gondoskodj róla, hogy a fogtisztítás, rágcsálás más módon legyen megoldva- nézd meg jutifalatjainkat!

- Egész csontok/csontos húsok: A rágás szempontjából "kiélik" a rágcsálást, így nem a papucsod fogja ezt elszenvedni. Az egész csont nyersen nem veszélyes, ha megrágja kedvenced. A csontok megfőzve szilánkosan törnek, ezért TILOS megfőzve odaadni!