Halak

Halak szerepe a BARF étrendben

Bármennyire meglepő tény, a halak egészben is adhatóak a kutyának/cicáknak, hiszen a szálkák csak hőkezelés során keményednek. Ebben a kategóriában találsz egész prédát és filét is. Ha egész halat adsz a kedvencednek, nem szükséges kiegészítened csontos hússal, belsőséggel. Ha viszont filét kap a négylábú ugyanúgy szükséges, mint minden más színhús esetében.

Javasolt hetente 1-2 alkalommal adni halat kutyádnak/cicádnak, gyakoribb etetése nem javasolt. Ha esetleg mégis szükséges (pl. allergiás más fehérjére a kisállatod), mindenképp adj extra B vitamint neki, javasoljuk természetes formában, pl. sörélesztőt

Ha kutyád/cicád nem kap halat, javasoljuk adj neki évi 2-3 alkalommal 4 hétig vadlazac olajat!

Miért szükségesek a halak? Az Omega 3 zsírsavak magas aránya miatt. Ez egy nélkülözhetetlen, vagyis esszenciális zsírsav a négylábúaknak, amelyet nem tudnak előállítani, így az étrendjüknek kell tartalmaznia!
Szükséges az erős, fényes bundihoz, egészséges bőrhöz, szív és érrendszerre jótékony hatással van, általános immunerősítő, de még a látást is pozitívan befolyásolja. Megtalálható például: lazac, makréla, sprotni.