Történetünk

PetLoversFood - A történetünk
2021.02.23 16:23

 Úgy gondolom minden shopnak, van egy története, egy vezérfonala , ami útjára indítja az embert… Nekünk is meg van ez a mondat :

„HA NEKÜNK SIKERÜLT, SIKERÜLHET MÁSNAK IS”

 De mit jelent ez? Olyan sallangosnak és elcsépeltnek tűnik ez a mondat…

Történetünk eleje egy akkor 12 hetes német juhász kiskutya elhozatalával kezdődött, ahol utóbb kiderült, akármilyen körültekintőek voltunk , egy nagyon komoly egészségügyi probléma húzódott a háttérben, ami beárnyékolta a boldog kutyatartást és kutyával való együttélést.

De kezdem az elejéről!

Párom évekkel ezelőtt a német juhászfajta szerelmese volt, így mikor összeköltöztünk, közösen úgy döntöttünk, hogy készen állunk egy új jövevény érkezésére, hiszen mindketten már akkor hosszú évek óta kutyáztunk.

Korina kutyánkat egy nagyon jó tenyészetből hoztuk el, kimagasló vérvonallal és egészségügyi háttérrel rendelkezett. Miután a fajtát nem ismertük, így etetés terén is természetesen a tenyésztőre hagyatkoztunk. Az az időszak még a száraz tápok fénykorából indult, maximum a prémium tápok közötti konkurencia harc adott különbséget és a jó reklám. Igen ám, de mi kis gyönyörű német juhászunk 12 hetes korától kezdve akármit is próbáltunk adni neki sugárban távozott a szervezetéből az étel. 9 hónapos korára odáig jutottunk, hogy minden eshetőséget kipróbáltunk, amiről hallottunk, de a mi gyönyörű kutyánk függetlenül mindentől, a 20 kg sem érte el. Borzasztóan el voltunk keseredve… rengetek pénz, rengeteg energia ment bele abba, hogy valahogy megmentsük őt de azt láttuk ha nem találunk megoldást, NEM ÉLI MEG AZ 1 ÉVES KORT SEM!

Évekkel ezelőtt az internet világa még nem volt olyan információdús, mint most. Sokkal tovább tartott megtalálni egy-egy lehetőséget. Egy dolgot tudtunk NEM ADJUK FEL! Biztosak voltunk abban, létezik más megoldás, így minden kapcsolatunkat megmozgatva sikerült eljutnunk egy állatorvoshoz, aki a NYERS etetésre biztatta a kutya és macska tulajdonosokat és alá tudta klinikailag és szakirodalommal támasztani mindazt, amiket mondott. Ez volt az a pont , amikor nem volt veszteni valónk. Elindultunk ebbe az irányba.


Hosszú órákig tartó beszélgetésen voltunk túl, nagyon érdekes volt megfordítani magunkban a régi szereótípiákat, hogy -Mit is jelent az egészséges táplálás a kutyáknak? Tele voltam kérdőjelekkel, hogyan fog ez működni egy ilyen rossz állapotban lévő kutyánál, viszont 
Zoli, a párom az első pillanatban azt érezte, hogy megtaláltuk azt ami megváltoztatja pozitív irányba a kutyáink és a MI életünket is. Utólag, be kell látnom, igaza volt. Korinának, az állatorvos által javasolt előírás alapján elkezdtük adni a nyers csirke husit, darálva. Két óriási meglepetés is ért minket, már az első napon:
Az első az volt, hogy Korina, aki eddig semmit nem akart megenni, megérezve a husi szagát, neki esett az akkor még maroknyi mennyiségnek és komoly kérdőjel volt a szemében, hogy hová tettük a többit, mert bizony ez finom és ő bizony éhes…
A második meglepetésünk az volt, amikor az első éjszakát már hányás és hasmenés nélkül sikerült átvészelni.
Így telt el jó pár napunk, amikor Én is eljutottam odáig, - amiben Zoli már első pillanattól bízott- megtaláltuk azt az étkezési formát, amivel KORINA ÉLNI FOG.

2 hónap telt el úgy, hogy fokozatosan emeltük az adagokat, elkezdtük a csirkén kívül már marha husival és lazac gerinccel (rengeteg lazac husi van a gerinc körül) is kiegészíteni az étkezést. Akkor még nem volt akkora választék nyers étkeztetésben, mint manapság. Kontrol vizsgálatra kellett vinnünk Korinát. Egy gyönyörű német juhász lányt vittünk be a rendelőbe, nagyon büszkék voltunk arra, hogy honnan hová jutottunk. Az állatorvos és az asszisztense is alig hitt a szemének, a mérleg addigra már 40 kg mutatott.
Korina története, a vele való majdnem másfél év teljesen megváltoztatta az életünket. Az, hogy egy kutya a halál széléről lett visszahozva, mert képtelen volt feldolgozni az akkor kapható étel lehetőségeket, elindított minket egy teljesen új úton.

 

 

Elkezdtünk tanulni, utána járni mindennek, ami a nyers etetés terén akkoriban fellelhető volt. Elkötelezetté váltunk és először a nálunk élő összes kutyát, majd édesanyámék kutyáit állítottuk át fokozatosan az új étkezésre. 
Nyugodtan mondhatom, hogy „Ufónak” számítottunk ezzel a gondolkodással, de azt vettük észre, hogy az embereknek egyre fontosabbá vált, hogy a kedvenceik is egészségesen táplálkozzanak, így egyre népszerűbbé vált ez az irányzat.

 

Betegen nem készítettünk fotót róla, méltatlan lett volna.

A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ!


Itt viszont már Ő látható, teljes méltóságában:

Évek teltek el azóta és szerencsére rengeteg lehetőség adódott, hogy mindenki az elképzelése, kényelme és nézete szerint tudja alakítani a kutyájának étkezési szokásait, hiszen most már nem csak a piacon vásárolt nyers csirke farhát vagy szárny kapható, hanem létre lettek hozva komplett kész MENÜk, melyek tartalmaznak mindent, ami kedvencünk számára szükséges.

Kennelünket, mely az utóbbi 12 évben whippetek tenyésztésével foglalkozik, már ezen irányelvek alapján építettük fel. A nálunk született kis raptorjaink 4 hetes kortól így vannak etetve. A tőlünk származó kiskutyák leendő gazdijait is megismertetjük ennek az étkeztetésnek a lehetőségével, hiszen évek óta látjuk a jótékony hatását, mely a kutyák fizikai kondíciójában jelenik meg leglátványosabban. A gazdik legtöbbje nyitott, mert látják, milyen csodás állapotú kutyáink vannak. Az pedig számunkra is a meglepetés erejével hat, hogy Lilike, a 12 éves whippetünk, ránézésre maximum 5 évesnek látszik és mint egy kiscsikó, pattog az elgurított tenisztlabda felé.

Korina a mi csodálatos Német juhász kutyánk volt, aki révén egy teljesen új úton indultunk el, és azóta elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy a lehető legtöbb emberhez eljutassuk ezt az irányzatot, hogy ne kelljen átélni senkinek olyat, amit mi éltünk illetve sok hasonló helyzetben lévő kutyásnak is segítséget tudjunk nyújtani.

 

Mert ha NEKÜNK SIKERÜLT, SIKERÜLHET MÁSNAK IS!