A bárányhús egy rendkívül értékés, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag fehérje forrás. Vöröshús lévén magasabb a vastartalma a fehérhúsokéhoz képest.
Báránynak a tizenkét hónaposnál fiatalabb juhot nevezzük. A legeltetett bárányok húsának színe a halvány és az élénk rózsaszín között mozog. A bárányhúst magas vas- és fehérjetartalma miatt is kedvelik, de sok A, B3, B12 és C vitamin is található benne. Könnyen emészthető, segíti a zsírok lebontását. Ásványianyag-tartalma és kiváló aminosav-összetétele miatt ajánlott hetente többször is adni.
A bárányhús különlegessége hogy tartalmazza az összes esszenciális aminosavat ami szükséges ahhoz, hogy a bárányhúst egy komplett teljesértékű fehérjének nevezehessük. A testfelépítés megtartásához illetve a fejlődéshez szükséges.
A bárány húsa rengeteg pozitív élettani hatása mellett ráadásul az egyik kedvenc fehérjeforrása azoknak a Gazdiknak akiknek a Kedvence allergiás, hiszen hipoallergén húsféleség. Ajánlott eliminációs diétához is, hiszen már elérhetű kínálatunkban a báránybelsőség mix, a csontos bárányhús (darált és egész is), illetve a bárányzöldpacal is.
A bárányhúsban megtalálható vitaminok és ásványianyagok:
- B12 vitamin
- Szelén:
- Cink:
- B3 vitamin (niacin)
- Foszfor
- Vas
További értékes tápanyagok:
- Kretain: energiaforrás az izmok számára
- Taurin: a szív és az izmok megfelelő működéséhez elengedhetetlen (cicáknak kifejezetten ajánlott)
- Glutation: antioxidáns
- Konjugált linolsav (CLA): egy zsírsav, mely antioxidáns és immunrendszert erősítő hatásáról közismert.
Összetevők: 100% bárány izomhús
A helyes arányok a BARF étrendben: 20% húsoscsont, 60% izomhús, 10% belsőség, 10% zöldség/zöldpacal
Emberi fogyasztásra alkalmas húsokkal azonos minőségű. A termék felengedés után tetszés szerint porciózható, visszafagyasztható akár többször is.
Felhasználás: Fagyasztva tárolandó. Humán fogyasztásra szánt élelmiszerektől elkülönítve olvasztandó, olvadás után tálalható. Állateledel, csak állati fogyasztásra!